PANASONIC AJÁNLATUNK
Panasonic Lumix DMC-FZ300: Átfogó funkcionalitású bridge fényképezőgép
A strapabíró kialakítású fényképezőgépet bátran kiviheti a természetbe. A (35mm-ben kifejezve) 25-600mm f/2.8 objektív és a 4K videorögzítési és fényképezési lehetőség egészen biztosan eleget tesz az igényeinek, ha szeretné megörökíteni a fotózásra érdemes pillanatokat.

[ Ide kattintva megismerheti a Panasonic fényképezőgép választékát! ]Panasonic Lumix G 30mm F/2.8 ASPH. Mega OIS Makró
Ez a kompakt méretű objektív az életnagyságú nagyítási képesség és a nagy mélységélesség-tartomány előnyeit kihasználva az alkalmi makrófelvételektől, például virágok vagy ételek fényképezésétől kezdve a mély benyomást keltő portrékig kiváló teljesítményt nyújt. Kiemelkedően közeli, 0,105 méteres legközelebbi fókuszálási távolságának köszönhetően élethű makrófelvételeket készíthet a virágokról vagy az apró kiegészítőkről.

[ Ide kattintva megismerheti a Panasonic objektív választékát! ]


Panasonic HX-A1 akciókamera: Kalandhoz illő viselet
Kalandhoz illő viselet A strapabíró HX-A1 ultrakompakt viselhető kamerát bármilyen extrém helyzetben használhatja, amelybe kalandjai során keveredik. Akár vadállatok nyomát követi a sötét erdőn keresztül, akár sportrendezvényen versenyez, a könnyű HX-A1 mindig készen áll az élmények és az izgalmak rögzítésére.

[ Ide kattintva megismerheti a Panasonic videokamera választékát! ]A 4K VIDEÓZÁS ELŐNYEIA Full HD felbontás négyszerese kitűnő képminőséget ígér, de ez nem minden.

A 4K felbontás másik kiemelkedő jellemzői az izgalmas szerkesztési lehetőségek. A 4K képekből full HD felbontású részek vághatók ki, így egyetlen felvételen belül megvalósítható a zoomolás és az úsztatás.

A 4K fényképezési funkcióval 8 megapixeles felbontással egyenértékű állóképek rögzíthetők a 4K videókból. Ezzel a funkcióval nagy felbontású képek vághatók ki egyszerűen, önálló képkockaként. Ráadásul az új 4K fényképezési üzemmóddal egyszerűen a fényképezéshez optimális paraméterre állíthatók a rögzítési beállítások.

Új 4K képes fényképezőgépek, videokamerák

További 4K-s modellek
Fényképezőgépek
Panasonic DMC-GH4
Panasonic Lumix DMC-G7
Panasonic Lumix DMC-LX100
Panasonic Lumix DMC-FZ1000
Videokamerák
Panasonic HC-X1000 (1+1 ÉV) félprofesszionális 4K kamera
Panasonic HC-VX870EP-K (1+1 ÉV) 4K UHD kamera
Panasonic HX-A500 4K akciókamera


A Full HD felbontás négyszerese


A 4K felbontással gyönyörű, 3840 × 2160 képpontos képeket készíthet – a Full HD felbontás négyszeresével. Ennek köszönhető, hogy a képek még a nagyképernyős TV-ken is élesnek, valóságosnak látszanak, és nem pixelesek.


Szerkesztés 4K felbontású felvételekbőlFelbontáscsökkentő konverzió [4K -> 2K]
A 4K-ról Full HD-ra konvertált képek jobb minőségűek és részletgazdagabbak, mint az eleve Full HD-ban rögzített képek.


2K videók kivágása 4K videókból
A Full HD felbontás négyszeresével készült 4K képekből Full HD felbontású részek vághatók ki, így egyetlen felvételen belül megvalósítható a zoomolás és az úsztatás.


A 4K képstabilizálásra is használható
A szerkesztő szoftverek effektusainak alkalmazásakor gyakori, hogy a képet néhány százalékkal fel kell nagyítani. és ehhez a 8 megapixel tág teret biztosít anélkül, hogy a kép minősége romlana.

4K fényképezés
A 4K fényképezési funkció közelebbrőlA 4K fényképezési funkció a fényképezés Panasonic által javasolt új módja. Arra ösztönöz, hogy a pillanat varázsát megörökítő nagy felbontású 4K fényképet a 4K videó megjelölt képkockájának kivágásával állítsa elő. A 4K fényképezési módban könnyebb 4K felbontású fényképet készíteni*. A 4K fényképezési mód kiválasztása után a készülék automatikusan a fényképezéshez optimális értékre állítja a formátumot, képminőséget és a fényerőt.

A 4K fényképezési móddal soha nem marad le a tökéletes pillanatról
A 4K fényképezési mód kiválasztása után a készülék automatikusan a fényképezéshez optimális értékre állítja a formátumot, képminőséget és a fényerőt. Ebben a módban néhány kényelmi funkció is elérhető a 4K fényképezéshez.1. A módválasztó tárcsa beállítása
A LUMIX fényképezőgépeken állítsa mozgókép-felvételi üzemmódba a módválasztó tárcsát.


2. A 4K fényképezés aktiválása
A beállítások képernyőjén állítsa a 4K fényképezés funkciót a Be értékre. Ez az üzemmód olyan értékeket állít be, amelyek optimálisak a videók képkockáinak állóképként történő kinyeréséhez. A videórészletből kivágott JPEG-képek ugyanúgy megfelelnek az EXIF szabványnak, mint a szokásos módon készített állóképek.


3. Az oldalarány beállítása
Tetszés szerint másik oldalarány-beállításra válthat. Más oldalarányok kiválasztásával többféleképpen is meghatározhatja a kivágott 4K fényképek keretét.Támogató funkciókTöbbféle oldalarány
Kiváló minőségű videót rögzíthet a szokásos 16:9 mellett 4:3, 3:2 vagy akár 1:1 oldalaránnyal is – az állókép felbontása minden esetben 8 megapixellel egyenértékű.


Videóképkockák megjelölése könyvjelzővel
Ha 4K fényképezési módban rögzít 4K videót, akkor az [Fn1] gomb megnyomásával egyszerűen megjelölheti a kiválasztott részeket. Ezzel a későbbi szerkesztésnél lerövidítheti az utófeldolgozási időt, amikor a kivágásra érdemes pillanatokat keresi.


Végtelenített rögzítés (csak a DMC-GH4 típuson)
A végtelenített rögzítési funkcióval folyamatos 4K videót rögzíthet úgy, hogy mindig megőrzi az 5 legújabb kétperces videofájlt. Türelmesen várhat a tökéletes pillanat eljövetelére, amíg a körülmények megfelelően nem alakulnak, és közben folyamatosan videózhat anélkül, hogy aggódnia kellene az SDXC/SDHC memóriakártya kapacitása miatt.