2017.11.08.
Lumix G9 fényképezőgép és LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 objektív


A Panasonic két fotós újdonsága sokak szívét meg fogja dobogtatni. A Lumix G9 cserélhető objektíves fényképezőgép és a LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 objektív a természetfotósok álma lehet.
A Lumix G9 fényképezőgép és a LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 POWER O.I.S. objektív is ELŐRENDELHETŐ!

Panasonic Lumix G9
Ideális fényképezőgép kültéri és természetfotózáshoz hihetetlen képminőséggel és 80 megapixeles nagyfelbontású üzemmóddal.

- A LUMIX történelmének legjobb képminőségét nyújtó fényképezőgépe
- Továbbfejlesztett Body I.S. (és Dual I.S. képstabilizációval
- Kiváló követési teljesítmény és villámgyors, pontos autofókusz

Panasonic Lumix G9 bemutató


A Panasonic büszkén mutatja be új, csúcskategóriás, cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépét, a LUMIX G9-et, amely nagyszerű hordozhatóságot és ultragyors válaszidőt biztosít. A GH5 remek teljesítményének továbbfejlesztésével a LUMIX G9 minden eddiginél kiválóbb képminőséget nyújt a felbontás, a gradáció és a színhűség növelésével, amit az aluláteresztő szűrő nélküli, 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő tesz lehetővé. A nagyfelbontású üzemmód 80 megapixellel egyenértékű JPEG vagy RAW formátumú képeket hoz létre. A Venus képfeldolgozó Multipixel Luminance Generation és Intelligent Detail Processing technológiájával rendkívül pontos, mégis természetes képeket állít elő.

A LUMIX G9 Body I.S. képstabilizációja jelentős fejlődést jelent, ami lehetővé teszi a 6,5 fokozattal hosszabb záridőt. Ezt a különböző körülmények között fellépő rázkódásoknál a giroszenzorból, a képérzékelőből és a gyorsulásmérő érzékelőből nyert szögsebességből és irányszögből végzett még precízebb számítások teszik lehetővé.

Az 5-tengelyes B.I.S. (váz képstabilizátor) és a 2-tengelyes O.I.S. (optikai képstabilizátor) egyesítéséből létrejövő 5-tengelyes Dual I.S. 21 a LUMIX G9-nél olyan elmozdulásokat is képes semlegesíteni, amelyeket hagyományos módszerekkel nem lehetett kiszűrni. Az O.I.S. és a B.I.S. képességeinek maximális kihasználása rendkívül előnyös a teleobjektíves képek készítésénél és kedvezőtlen körülmények között, mint például az éjszakai vagy az egy kézzel készített felvételeknél.

Az 5-tengelyes Dual I.S. képstabilizáció fényképeknél és videofelvételeknél is működik, beleértve a 4K videó üzemmódot is.

A DFD technológiával működő, kiemelkedő gyorsaságú és pontosságú autofókusz a világ leggyorsabb2, 0,04 másodperces3 autofókusz sebességét érte el, amellyel egyben a kategória4 leggyorsabbjává vált. Kiváló témakövetési sebességével a LUMIX G9 sosem veszíti szem elől a kép alanyát.

A LUMIX G9 rendelkezik kategóriája leggyorsabb5 20 képkocka/másodperc (AFC) / 60 képkocka/másodperc (AFS) sorozatfelvétel-sebességével a 20,3 megapixeles legnagyobb felbontás mellett, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le. A 6K/4K Fotó elvárásainak is megfelelő üzemmódban a felhasználók a megszokott, egyenkénti képkészítés mellett az adott szituációhoz legjobban illő sorozatfelvételi módot is választhatják.

A LUMIX G9 fényképezőgépen található a kategória legnagyobb6 élőképes keresője (Live View Finder - LVF), amely elképesztő, körülbelül 1,66x / 0,83x (35 mm-es rendszer egyenértéke) nagyítási arányt biztosít. Még a gyors sorozatfelvételeknél7 sem sötétedik el a kereső, ami éjszakai üzemmóddal és autofókuszpont-nézővel is rendelkezik.

Az OLED technológiával az LVF folyamatos, 120 képkocka/másodperc sebességű képpel, kimagasló érzékenységgel, minimális, 0,005 másodpercnél kisebb időeltolódással, valamint 10 000:1 arányú nagy kontraszttal biztosít kiemelkedően jó láthatóságot.

A terepi igénybevétel miatt a LUMIX G9 első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült és nem csak cseppálló,1 de a pornak és -10 Celsius fokig a fagynak is ellenáll. A fényképezőgép tetején található kategóriájának legnagyobb LCD állapotkijelzője, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a fényképezést. A hátsó kijelző egy 3,0 hüvelykes, bármilyen szögben elforgatható LCD kijelző 3:2 képaránnyal és 1 040K képpontos felbontással. A G9 kettő SD memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II szabvánnyal.

A LUMIX G9 Bluetooth és Wi-Fi® kapcsolattal is rendelkezik, hogy rugalmasabban lehessen megosztani a fotózási élményeket, valamint azonnal és egyszerűen lehessen képeket továbbítani. A Bluetooth 4.2 kompatibilitás (az ún. BLE: Bluetooth Low Energy) lehetővé teszi az okostelefonhoz vagy tablethez történő azonnali csatlakozást minimális energiafogyasztás mellett. A hagyományos 2,4GHz-es (IEEE 802.11b/g/n) Wi-Fi kapcsolaton felül a még biztonságosabb és stabilabb 5GHz-es (IEEE802.11ac) Wi-Fi kapcsolat is rendelkezésre áll.

Máté Bence a Lumix G9-ről


LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 POWER O.I.S.
Megérkezett az új, kompakt, pehelykönnyű ultra teleobjektív POWER O.I.S. képstabilizátorral! Kézben tartható 400 mm egyenértékű teleobjektíves fényképezéshez!

- A LUMIX történelmének legélesebb képei saroktól-sarokig
- Kiváló a sokoldalú kültéri használatra, mint amilyen a természet- vagy a sportfotózás
- Villámgyors és pontos kontraszt autofókusz fénykép- és videorögzítésnél is

A Panasonic bemutatta új, fix gyújtótávolságú teleobjektívjét, a LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. (35 mm-es rendszer egyenértéke: 400 mm) objektívet. A LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. a világ első nagy átmérőjű, fix gyújtótávolságú LEICA DG ultra teleobjektívje. A LUMIX G cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek történelmében a legélesebb képeket készíti, amelyek még a sarkokban is tűélesek. A remek hordozhatóságot biztosító kompakt és pehelykönnyű objektív lehetővé teszi még a kézben tartott ultra teleobjektíves fényképezést is.

400 mm-es ultra teleobjektíves gyújtótávolságával és lenyűgöző teljesítményével a LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. kifejezetten alkalmas természet- és sportfotózáshoz. A mellékelt 1,4x telekonverter (DMW-TC14) 560 mm-re (35 mm-es rendszer egyenértéke) növeli a gyújtótávolságot a közelibb képekhez1.

A gyors, F2.8 rekeszértékkel megörökíthetők a gyorsan mozgó témák, miközben a POWER O.I.S. (optikai képstabilizátor) hatékonyan semlegesíti a kézremegés bemozdulásait, hogy állvány nélkül vagy kevés fényben is egyszerűen lehessen képeket készíteni. Az objektív a Panasonic G cserélhető objektíves tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez csatlakoztatva kompatibilis a Dual I.S.2 (képstabilizátor) és a Dual I.S. 23 rendszerrel, így még tökéletesebb a remegések kiszűrése.

A Leica szigorú minőségbiztosítási előírásainak is megfelelő objektív 13 csoportba osztott, összesen 15 elemből áll, amelyek két UED (ultra extra-alacsony szórású) lencsét is tartalmaznak. Az UED lencsék és a Panasonic élvonalbeli optikai technológiája a képek szélein is nagy felbontású és magas kontrasztú képminőséget eredményeznek, amelyben minimális a torzítás és a kromatikus aberráció.

A három lineáris motorral és maximum 240 képkocka/másodperc sebességet is elérő érzékelőmeghajtóval működő LEICA DG ELMARIT 200mm / F2.8 / POWER O.I.S. objektív nagy sebességű és pontosságú kontraszt autofókusz rendszert biztosít a fényképezéshez és a videofelvételekhez egyaránt. A lenyűgöző autofókusz-teljesítmény kitűnő a 4K videofelvételekhez, amelyeknél különösen fontos a pontos fókuszálás. Ráadásul a rekeszszabályozó mikrofokozatos meghajtórendszere segít abban is, hogy a fényképezőgép pásztázás közben gördülékenyen alkalmazkodjon a fényerő változásaihoz.

Az objektív strapabíró, por- és cseppálló4 kivitelt kapott, és a hidegnek is ellenáll -10 Celsius fokig, hogy mostohább körülmények között is professzionális munkát lehessen végezni vele. A gyönyörű fémes fekete színe tökéletes összhangban van a LUMIX G fényképezőgépek színvilágával.

A LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 Power O.I.S. objektív a DMW-TC20 2,0x telekonverterrel (opcionális tartozék) is használható, amellyel 800 mm (35mm-es rendszerrel egyenértékű) fókusztávolság érhető el a távoli tárgyak megörökítéséhez.

Top Termékek